Hälsokontroll Göteborg

Det är viktigt att hålla koll på sitt hälsotillstånd. Det hjälper dig att både undvika några av våra vanligaste folksjukdomar och att stoppa vad som kan komma att bli allvarliga sjukdomar redan i sin linda. Att gå på årliga hälsokontroller hos läkare kan hjälpa dig att upptäcka sjukdomar i tid som annars kan utvecklas till svåra tillstånd som förkortar ditt liv. Du får veta om du befinner dig i riskzonen för de vanligaste sjukdomarna och vad du kan förändra i dina vanor för att undvika dem. Flera läkare i erbjuder hälsokontroll i Göteborg för dig som vill gå igenom ditt hälsotillstånd och få handfasta tips kring hur du kan förlänga ditt liv.

MottagningTypPrisOrt 
Calderanska Hälsokontroll2500GöteborgLäs mer
Capio Hälsokontroll2100Stockholm, Göteborg, Malmö, hela SverigeLäs mer
Cityläkarna Nordstan Hälsokontroll2300GöteborgLäs mer
Ekenhälsan Hälsokontroll A900GöteborgLäs mer
Ekenhälsan Hälsokontroll B1800GöteborgLäs mer
Ekenhälsan Hälsokontroll C2500GöteborgLäs mer
Hagakliniken Hälsokontroll1700GöteborgLäs mer
Medikus Specialistläkarna Hälsokontroll allmän1950GöteborgLäs mer
Medikus Specialistläkarna Hälsokontroll utökad3090GöteborgLäs mer
Vasaviktoria Hälsokontroll Liten890GöteborgLäs mer
Vasaviktoria Hälsokontroll Standard2600GöteborgLäs mer
Vasaviktoria Hälsokontroll Stor3500GöteborgLäs mer
Hälsokontroll Årlig Stor1190Över 140 provtagningsställen ink Stockholm, Göteborg och Malmö.Läs mer
Hälsokontroll Stor1390Över 140 provtagningsställen ink Stockholm, Göteborg och Malmö.Läs mer
Hälsokontroll Mellan990Över 140 provtagningsställen ink Stockholm, Göteborg och Malmö.Läs mer

hälsokontroll göteborgPå en hälsokontroll får du en helkroppsgenomgång. De vanliga inslagen är en kontroll av vikt och längd och att du får veta ditt BMI. Ibland kan läkaren mäta fettprocent på kroppen för att ge dig en indikation om i vilken form du är. Kompletterat med att mäta ditt kolesterolvärde får du en bra bild av hur du ligger till. Behöver du motionera mer? Göteborgsvarvet nästa? Minska på de onyttiga fetterna? Det finns mycket att göra för att undvika hjärt- och kärlsjukdomar, som ju är våra vanligaste folksjukdomar.

Även diabetes kan vara en följdsjukdom av att leva under längre tid med osunda vanor, och är en sjukdom som både förkortar ditt liv och kraftigt påverkar dina sista år i livet till det sämre. Goda vanor och ett hälsosamt liv är nyckeln till att undvika diabetes. Dessa vanor är också lindrande för dig som har anlag för artros, som ofta felaktigt kallas för förslitningsskador. Din läkare i Göteborg kan berätta om dina risker under en hälsokontroll.

Leta upp en läkarmottagning i Göteborg som erbjuder hälsokontroller för att få en årlig genomgång av din hälsa. I en hälsokontroll för män undersöker man prostatan för att leta efter tecken på prostatacancer, något som drabbar många män och som är allvarligt om det inte upptäcks i tid. Är du kvinna ingår ofta kontroll av sköldkörteln, som ofta ställer till problem med ämnesomsättningen om den inte fungerar som den ska. Men en hälsokontroll kan du i bästa fall förlänga ditt liv med många år genom att hitta allvarliga sjukdomar i tid att stoppa dem.