Hälsokontroll Malmö

Leta upp en läkare som erbjuder årlig hälsokontroll i Malmö och det kan vara din väg till ett långt och friskt liv. Det är aldrig för sent att vända på dåliga vanor och gå mot en friskare vardag och ålderdom. De vanliga sjukdomar som räknas som våra folksjukdomar beror ofta på sådant vi själva har inflytande över, som kost och motion. Att vid en hälsoundersökning få veta om man ligger i riskzonen för dessa sjukdomar kan vara det som får en upp ur soffan och ut i löpspåret. Du hittar läkarmottagningar i Malmö som erbjuder helkroppsundersökningar som ger dig svar på hur hälsosam du är och vad i ditt liv du bör ändra på.

MottagningTypPrisOrt 
Capio Hälsokontroll2100Stockholm, Göteborg, Malmö, hela SverigeLäs mer
Curakliniken Hälsokontroll1800MalmöLäs mer
Hälsomedicinskt center Hälsokontroll2100MalmöLäs mer
Hälsokontroll Årlig Stor1190Över 140 provtagningsställen ink Stockholm, Göteborg och Malmö.Läs mer
Hälsokontroll Stor1390Över 140 provtagningsställen ink Stockholm, Göteborg och Malmö.Läs mer
Hälsokontroll Mellan990Över 140 provtagningsställen ink Stockholm, Göteborg och Malmö.Läs mer

halsokontroll-malmoPå en läkarundersökning vägs och mäts du, men det ger inte alla svar på hur din hälsa ser ut. Därför tas blodprov som visar på hur dina blodvärden ser ut för att ge en bättre bild. Ditt kolesterolvärde är viktigt för att förutse risk för hjärt- och kärlsjukdomar. Kolesterolet påverkas av dina matvanor och om du har högt kolesterolvärde kan en hälsosammare kost med mindre mättat fett spara dig många plågor och ett förkortat liv. Dina värden visar också på risken att drabbas av diabetes, något som kraftigt påverkar ditt liv.

Under hälsoundersökningen får du en genomgång av din prostata om du har en sådan. Prostatacancer är en av de dödligaste cancerformerna hos män då den ofta upptäcks i ett sent stadium när risken är stor att den redan har spridit sig och inte kan opereras. Prostatacancer som upptäcks i tid under en årlig hälsokontroll har goda chanser att kunna behandlas. Är du kvinna kan du få en kontroll av hur dina sköldkörtlar fungerar. Sköldkörtlarna producerar hormon som styr din ämnesomsättning. Problem med att gå ner eller upp i vikt kan alltså bero på problem med sköldkörtlarna och det är ofta lättbehandlat om det bara diagnosticeras. En läkarundersökning eller hälsokontroll av läkare i Malmö kan avslöja problemen och hjälpa dig att hålla vikten.

Även artros är en sjukdom som kan dyka upp med åldern. Trots att artros ofta går under namnet ledförslitningar är det inte riktigt sant. Artros är ärftligt och beror på att brosket i lederna bryts ner. Ett hälsosamt liv där du rör på sig och motionerar är det bästa sättet att undvika att utveckla artros som annars är vanligt speciellt hos äldre och hos överviktiga. På en hälsokontroll kan din läkare i Malmö ge dig handfasta tips på hur du kan undvika de vanligaste folksjukdomarna och ålderskrämporna.